Followers

Tuesday, October 09, 2007

Ramadhan Eid 1428

Assalamualaikum,Salam Ramadhan & Aidilfitri 1428,
Saya hampir tak balik raya di Terengganu tahun ni. Mula2 ingat nak kerja je di Shah Alam masa raya, without anyone. Then people came to me. They said, "balik raya kampung aku lah kalau camtu." They keep wonder ... kenapa saya tak balik.
"Takper lah, puasa tu yang penting. Raya tu tak sangat. Taknak lah puasa hancur, tapi beria-ia nak raya....." Saya sebenarnya merujuk kepada banyak orang dalam rumah tu. Tapi saya tak boleh cakap. Nanti 'kena usir' .... macam AR Tompel cakap.
...... setahun saya tak balik Terengganu. Baru setahun....
Puasa tahun ni, time berbuka ... masa saya banyak di rumah, since i cook. Kalau tahun lepas, mesti sangkut ketika perjalanan pulang ke rumah, which is sad.

But most of all, tahun ni I lost many thing. All my properties, my precious thing. Dah tak ada apa dah...
Tawar hati nak beraya.
Tak apa , puasa tu yang lebih penting.
... dan kerana itu juga tahun ini , tiada kad puasa atau kad raya dalam bentuk digital dari saya, tapi yang pasti saya akan bantu ayahanda dan bonda saya menyiapkan tempahan laksa orang2 kampung yang nak beraya sakan tahun ni. Ayahanda nak buat jugak laksa, walaupun tak berapa sihat.... Warisan keluarga. Tanggungjawab seorang anak.
Jadi saya ulang balik, salam Ramadhan & Aidilfitri. Maaf zahir dan batin. Jemput semua ke rumah ayahanda bonda di Kuala Terengganu. Lepas tu boleh pergi Pantai Batu Buruk.
wassalam,
Ahmad Nazri Ngah, blitzenius, Nazri Ahmadeus1356-D, Kg Nibung,Panji Alam,21100, K Terengganu,Terengganu.017-3181794

No comments:

Related Posts with Thumbnails