Followers

Sunday, August 15, 2010

boleh tak untuk edisi ini saya nak tulis pasal The Smiths? boleh tak? tak bolehlah, Mimi...



tak tahu kenapa (ye lah tak tahu....) saya masih ada pantang nak dengar lagu The Smiths ketika waktu ini. bagaimanapun, sebab Pete Yorn ingin sangat tahu lagu-lagu hari Ahad saya, maka saya pasang kembali "Everyday is Like Sunday" untuk ambil mood. pertamanya, memang saya akan pilih trek "Easy" versi Faith No More (asalnya lagu The Commodores) yang punya baris lirik "...I'm easy, easy like Sunday Morning", kemudian bila saya cuba check playlist saya, saya terjumpa 2 lagi lagu dengan perkataan 'Sunday', the other two are "04/10/05 Sunday" by Fantômas and "Sunday's Slave" by Nick Cave & The Bad Seeds.

saya perasan entry terakhir saya dah nak dekat sebulan. sekarang ni bulan puasa pulak tu. saya rasa macam dehydrate pula untuk menulis. haha. okaylah, saya ke konsert Usher. saya enjoy sangat. tipu. kerana kerja sebenarnya. lalu saya memasang trek Jodis – "Continents" sepanjang menunggu LRT dan berada di dalam LRT. kesannya, saya rasa terasing sangat dengan khalayak yang berada di dalam LRT. gadis remaja dan wanita yang berkerjaya menunggu masa night's out mereka. cuma ada sorang gadis inilah yang nampak lain sikit. ouh, no. takkan lah awak pun nak pergi tengok Usher? please....

tapi betul lah, sebab keluarnya dari LRT, jalan kami sama, ... dan dia pun pergi ke ruang dafar media. sama macam saya.

awak menulis dengan majalah mana? ouh no. don't tell me you really wanna watch Usher. dying to. because you don't really look like it.

i never know. she sit just behind me. ouh, no. dia enjot sangat. unfortunately the picture of her that i had shows that she just about to leave. (well, masa balik tu pun kami naik LRT yang sama juga... tapi habis di situ sajalah).



saya cuba baca balik review konsert saya. gosh, it looked good. i should enjoy it secara berpada-pada. but anyway,... konsert Coheed & Cambria plak yang intriguing. lepas tu ada konsert Slash lagi. lepas tu, i don't know. kita dah masuk bulan puasa. dan saya sempat tonton Inception, twice. apa pun yang orang kata tentang filem itu sebagai heist movie dengan perancangan 'mencuri' yang tidak well executed dan pencuri itu pula terlalu beremosi dengan hantu bini dia yang berlegar dalam mimpi, i still can relate it to myself. i enjoy it. better than Usher concert.

kamu ni suka sangat pada Marion Cotillard agaknya. kamu dah tengok dia jadi Edith Piaf dalam filem "La Vie en rose"? baik kamu tengok. esok lusa kamu dah nak ke Perancis. jadi tak ada lah kamu dipanggil beruk poser sambil memegang DSLR.

2 comments:

Musfadly said...

omg... bro blitzenius, i hope you really dont enjoy usher. u r 1 of my fav music writer. and i have never disagree with your opinion. and i hope it stays the same.

Blitzenius said...

how do you know? hahaha. and what if i am really enjoying it?

but i think the girl behind me, she's hot.

too bad, she really wanna watch Usher instead of Vampire Weekend.

but hey, enjoy it while you can. i was surrounded by hot chicks, for Red Sparowes sake!

Related Posts with Thumbnails