Followers

Friday, November 18, 2011

OH WHY THANK YOU!!!



Fix, dokumentari tentang salah satu nama yang boleh digelar pioneering band bagi genre industrial dengan penambahan elemen yang berat, Ministry (sampai ada statement "kalau tak ada Ministry, maka tak ada Nine Inch Nails", of sort) yang panjang perjalanannya untuk disiapkan akhirnya telah dilancarkan bulan ini.

Yang kelakarnya tentang Ministry ialah permulaannya. Let see, Al Jourgensen diambil sebagai artis untuk merakam album pop/new romatic yang betul-betul manufactured. Dia kata ya sebab duit. Tapi masuk album kedua, ceritanya dah lain....

Memetik quote Al dalam majalah Decibel pada tahun 2007, November:

“I consider it worse than that because it’s not my album… I was the original Milli Vanilli, man. I’m serious. They (Arista) wrote the songs, they wrote the lyrics, they appointed producers, they appointed musicians. I even had management tell me what I could or couldn’t dress like. It was like going to prison… I was young and stupid. I sold out before I even started. When you’re living in a burned out squat where it snows through your roof into your living room, and you have extension cords a block long for space heaters, you’re not going to say no to someone offering you 150 grand… It was really fucked up. I don’t think I have a pretty face, but someone up there apparently did. Either that, or they were happy to find a fucked up idiot that would say yes to everything they said…”



-----------------------------------

Pada nota yang lain pula, album runut bunyi filem The Girl With The Dragon Tattoo yang merupakan skor filem kedua Trent Reznor untuk David Fincher akan keluar pada 2 December 2011 ini.

<br />The Girl With The Dragon Tattoo soundtrack will be released on Mute Records internationally, and on Null in North America. Watch here for more information on December 2nd.<br /><br />source http://www.nin.com/?id=102584

-----------------------------------

Pada nota yang lain pula, anda semua dijemput ke majlis sidang akhbar album sulung monoloQue iaitu JejakTanah : Hikayat Halimunan Abad ke-21, Corak 1

Tarikh : 21hb November 2011 (Isnin)
Masa: 3:00 - 6:00 petang
Lokasi: Hard Rock Cafe Kuala Lumpur


...yang benar ada menulis beberapa perenggan yang mungkin akan memudahkan anda semua memahami sedikit isi kandungan zuriat sulung teraju utamanya, Loque pasca Butterfingers ini.



-----------------------------------

Pada nota yang lain pula, hari ini ialah 19 November. Semalam, 18 November ialah hari ulangtahun penulis novel grafik, Alan Moore. But then again, 18 November di sana masih lagi sama ruang kontinum masa dengan 19 November di sini. So, we're both equal. Nak jugak tu....

5 comments:

Kaboi Tanduk said...

saya ingat lagi masa terjumpa loque 2 tahun lepas, tanya pasal album dia. so, berita ni memang eargasm..

Blitzenius said...

@Kaboi: dah dengar. the album's a grower. :)

Kaboi Tanduk said...

hopefully boleh kasi review penuh.. ;)

hafizanmohd said...

bangga siot writer rottw follow gua.. hehuu tq.. ;)

Blitzenius said...

@hafizanmohd : gua pun bangga writer majalah EH follow gua balik. mesti dah pernah jumpa tiz zaqyah dan sara ali. awwwwhhhhhh!

Related Posts with Thumbnails