Followers

Sunday, September 30, 2012

entry ini bertajuk 'mengepost video anak kucing yang bakal mendapat berjuta hits di laman Youtube dengan berlatarkan lagu Explosions in the Sky' jadi harapannya entry ini juga bakal dapat hits berjuta...Sebenarnya, saya dapat idea ni dari masa scene Jonah Hill tunjuk video kucing di Youtube kat Seth Rogen dalam filem Funny People. Filem itu, walaupun nama dan isi ceritanya tentang orang yang kerjanya buat kelakar, filem tu bukan filem kelakar. Maksud saya, filem tu agak sedih dan misleading juga kalau diberi pada khalayak yang layan filem lawak no brainer (macam bekas housemate di Shah Alam yang bersungguh-sungguh beli DVD You Don't Mess With Zohan). Mereka boleh lah tahan filem-filem sedih macam ni, tapi teks dalam filem ni kuat sangat dan mereka tak cukup kental untuk itu dan sebab tu jugalah mereka tak beli DVD trilogi Godfather sampailah sekarang, dan saya rasa agak lega jugalah bila kami sudah tak serumah lagi. Kalau tak tiap hari jugalah saya menyumpah dengan DVD yang bukan-bukan yang mereka beli walaupun bukan menggunakan duit saya. Saya benci bila orang membazir tapi masalahnya mereka tak tahu mereka membazir.


Letak gambar Aubrey Plaza sorang je? Intentional...

Video anak kucing yang ditemui di sebuah stesen minyak dirakam oleh Max Moore yang juga pengarah video muzik terbaru dari Converge yang anda boleh saksikan di bawah, dipetik dari album terbaru mereka, 'All We Love We Leave Behind', bakal keluar pada 8 Oktober 2012 dan ditunggu-tunggu dengan penuh antisipasi.---------------------------------------

Lepas ni saya cerita pasal filem DREDD yang telah saya tonton masa press screeningnya yang saya boleh sebut sebagai faithful adaptation dan beri justifikasi kepada watak Judge Dredd yang dikenali oleh pembaca komiknya dan BUKAN yang mereka kenal kerana Stallone dengan spandex-nya. Saya selalu juga berada di group Facebook MOVIE ADDICT dengan rakan-rakan peminat filem yang lain. Bentara rajin promote group ni sekarang. 

2 comments:

Adi Herman said...

haha kita sering discuss psl movie di group Movie Addicts,damn x sangka pulak lu minat Converge...nice man! Tak ramai yg tahu band ni di tempat aku,samalah dgn band mcm Dillinger Escape Plan n Norma Jean...

Blitzenius said...

tak susah nak cari fans Converge sebenarnya. ada la kes saya nak pergi tengok Kasabian tahun 2009, dari ofis pakai tshirt Converge, kawan yg follow sekali ni pulak boleh pakai tshirt Converge design yang sama. nasib baik ofis tu saya buat macam rumah so saya ada baju spare, pakai la tshirt Nine Inch Nails beli masa tour Singapore dulu. awek ni tanya, "apasal Converge?" dan kami rasa soalan tu tak perlu timbul. Converge memang awesome.

Related Posts with Thumbnails