Followers

Thursday, September 22, 2011

Saya tetap rasa bengang pada Ben Gibbard kerana telah merampas Zooey Deschanel daripada saya...
...walaubagaimanapun She & Him dan Death Cab For Cutie tetap hal bisnes, tiada yang personal di sini.

Joke aside, secara peribadi saya susah nak ikut perkembangan rancangan televisyen walaupun perkembangan zaman membesar saya dulu banyak bergantung pada tv
(did Alternatif ring a bell? or Parker Lewis Can't Loose?). Ada satu masa sedang saya menulis, tv kat sebelah sedang menayangkan rancangan Gossip Girl. Daripada berjuta episod, itu entah kali ketiga atau keempat yang saya tengok, kemudian ceritanya banyak berkisar pada seks,.... i can't take it anymore. Di Malaysia pula, kita ada perangai suka duduk di depan tv waktu slot Cerekarama hanya untuk membahan setiap apa yang ditayangkan. Melodi masih wujud dan rancangan realiti tv selalu bersifat barah.


Mila Jovovich zaman underage? Sah korang tak pernah tau...


Ramai di kalangan rakan pula banyak mengikuti rancangan tv dari luar yang tidak ditayangkan disini tetapi diikuti secara religious secara muat turun, macam anak sedara saya yang follow Naruto berjuta-juta episod di laman fansite Naruto. Ada Big Bang Theory,.... oh, How I Met Your Mother, Glee, Sophie yang tersayang suka screencap show Dexter, ada yang post tentang rancangan lebih kurang macam zaman medieval adaptasi novel yang hit di HBO baru-baru ini, maaf, lupa tajuknya,.... saya ada juga follow Metalocalypse tetapi tidak secara berkala tapi jauh di lubuk hati saya rasa sayalah yang paling outdated dalam blogosphere dan paling tak hipster di kalangan tukang reblog di Tumblr. Ini kerana kekangan kerja. Banyak album, EP dan lagu-lagu yang perlu saya dengar dan banyak kajian terhadap terma dan genre yang boleh dikatakan muncul hampir setiap hari. Setiap peristiwa di dalam negara yang berupa budaya pop perlu dirakam.

Adalah waktu dan ketikanya saya jenguk juga laman web seperti Wired yang mana terbaru mereka mereka mengupas tentang rancangan terbaru di FOX yang baru bersiaran semalam untuk episod pertama musim pertama, New Girl. apalah yang baru sangat tentang premis sitkom tentang 20's / 30's something yang suka melepak di coffee place macam How I Met Your Mother, Two Guys, A Girl and a Pizza Place, Friends dan sekian-sekian yang asyik mengulang kitarannya.

Mungkin sebab mereka mahu melancarkan semula karier lakonan Zooey Deschanel, kali ini sebagai bintang tv, selepas mendapat hit yang agak lambat sebagai bintang filem melalui (500) Days of Summer - sedekad selepas masuk ke dalam sistem Hollywood (Almost Famous dan video muzik The Offspring - "She Got Issues" should ring a bell...). Well, it should be great. Geek goddess macam Zooey di layar kecil di rumah mungkin agak refreshing.

At the end of the day,.... damn kau, Ben Gibbard.

p/s: Dah cerai dah.... Pergi lah kau minang dia...

No comments:

Related Posts with Thumbnails