Followers

Monday, February 01, 2016

FILEM OLABOLA RAIH RM2.5 JUTA DALAM TEMPOH 4 HARI!

Kuala Lumpur, 1 Februari 2016 – Filem OlaBola yang telah membuka tirai pada 28 Januari 2016 menerusi 126 pawagam di seluruh Malaysia dan Brunei,ternyata telah mencipta gelombangnya tersendiri apabila berjaya meraih RM2.5 juta dalam tempoh 4 hari.

Filem yang diarahkan oleh pengarah tersohor, Chiu Keng Guan ini turut mendapat sokongan dan reaksi positif daripada semua rakyat Malaysia. Malah, OlaBola turut memberikan impak besar di laman-laman sosial dan menjadi trending di laman Twitter sebanyak 6 kali. Istimewanya, rata-rata tweet dilaman Twitter dibanjiri oleh pemilik akaun dari pelbagai lapisan rakyatMalaysia.

Menurut Ketua Pegawai Operasi Astro, Henry Tan berkata, “Filem fiksyen OlaBola bukan hanya memaparkan sukan bola sepak sahaja, tetapi ia menonjolkan semangat dan perpaduan yang ada di Malaysia. Filem ini juga memiliki jalan cerita yang sesuai ditonton oleh semua lapisan rakyat di mana peminat sukan bola sepak boleh menikmati aksi bola sepak dan semangat berpasukan, manakala penonton yang meminati aksi komedi pasti akan terhiburdengan gelagat lucu yang ditampilkan. OlaBola juga turut membawa penonton mengimbau kembali era tahun 80-an menerusi pakaian, rambut, pesta karnival dan stadium pada ketika itu. Filem ini telah menerima pujiaan dari sudut kualiti produksi, muzik skor dan sinematografi.”

“Pihak kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menonton filem ini dan menguar-uarkan serta mengajak sahabat dan kaum keluarga yang masih belum menonton untuk ke pawagam menyaksikan filem ini,” tambah Henry Tan lagi.

Untuk mengikuti info terkini tentang OlaBola, sila layari www.olabola.com.my, www.olabola.tv,www.youtube.com/astroshaw, www.facebook.com/astroshaw dan www.instagram.com/astroshaw.

No comments:

Related Posts with Thumbnails